implicați în proiectul lavița
Prin proiectul LAVIȚA - banca-ambasadoare a Maramureșului, câțiva reprezentanți ai industriilor creative adună idei de bănci inspirate din Maramureș, care să surprindă specificul acestei regiuni și să redea atmosfera de aici. 
120898683_340950967221718_456225530252719283_n
DETALII despre creativ >> 

Roxana CSUCSAK 

Studentă la Sculptură, U.A.D. Cluj-Napoca 

A fost invitată la Rezidența pentru creativi, de la Baia Mare (2020) ca DISCIPOL, fiind interesată de arta tradițională a regiunii Maramureșului, dar și de a explora tehnici și motive folosite în sculptura în lemn sau interpretarea unor elemente în alte materiale. 


Adrian Francisc MOLDOVAN

Designer și manager de produs

A participat la prima ediție a Rezidenței pentru creativi, de la Baia Mare (2020) ca MENTOR într-un proiect de design de produs a unei Lavițe - bancă ambasadoare a Maramureșului, unde a contribuit atât cu propunerea unui proiect de bancă din metal, inspirată din Maramureș, dar și cu experiența tehnică acumulată de-a lungul timpului prin activitățile profesionale.

Adrian Moldovan
DETALII despre creativ >> 
DETALII despre creativ >> 

Adrian PRYKOP

Pictor

Fiind interesat de simbolurile și motivele artei tradiționale maramureșene, a dezvăluit participanților cunoștințele despre acestea și despre modul în care folosește străvechea simbolistică în operele sale artistice.


Ioan Muntean
DETALII despre creativ >> 

Ioan MUNTEAN

Pictor și sculptor 

S-a implicat la prima ediție a Rezidenței pentru creativi, de la Baia Mare (2020) cu un desen inspirat de tema  ”Lavița - banca-ambasadoare a Maramureșului”.  Postmodernismul artei sale este puternic impregnat de simboluri străvechi, care s-au păstrat din generații în generații prin arta tradiționale maramureșeană.  Maria Daria DÎNCU

Elevă la Liceul de Arte din Baia Mare

Participantă la prima ediție a Rezidenței pentru creativi, de la Baia Mare (2020)

Maria DÎNCU
DETALII despre creativ >> 
alb
CREATIVI 
Creativi care au contribuIT