Tabăra Culori Unite în Maramureș 2018

În 2018, tabăra internațională de pictură Culori Unite în Maramureş va fi la a opta ediţie, desfășurându-se în perioada 3-11 septembrie, la Ocna Șugatag.

Anul acesta, în tabăra de la Ocna Șugatag se vor întâlni 30 de artiști, din nouă țări europene (Cehia, Danemarca, Italia, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, Ucraina, Ungaria) pentru a participa la activități de creație și dialoguri artistice, care se vor materializa într-o expoziție de pictură și un album de prezentare a lucrărilor și a artiștilor implicați în proiect.

Munca la șevalet va fi presărată cu scurte ieșiri în teren, pentru dozele necesare de inspirație (vizite la biserici vechi de lemn, gospodării și instalații tradiționale, muzee din Baia Mare). În data de 10 septembrie, începând cu ora 14.00, va avea loc, la Ocna Șugatag (complexul Lacul Sărat), vernisarea expoziției cu lucrările realizate pe parcursul șederii în Maramureș și închiderea oficială a taberei, eveniment la care este așteptat și publicul  interesat să descopere Maramureșul văzut și redat pe pânză de pictorii participanți.