In Focus Creativi

IN FOCUS CREATIVI

Prin acest proiect, demarat împreună cu Rosfera și Editura Saga, se fac conexiuni între creativi și parteneri din industrii creative din zona Maramureșului – o rețea a creativilor din regiune, cu intenția de a cuprinde în această rețea și creativi din întreaga țară sau care își desfășoară activitatea în diaspora (urmând link-urile fiecărui domeniu, veți accesa pagini cu informații, dar și detalii despre creativi):

  • Publicitate și marketing;
  • Arhitectură;
  • Meșteșuguri;
  • Design: design de produs, design grafic și design de modă;
  • Film, TV, video, radio și fotografie;
  • IT, software și servicii computerizate;
  • Activități editoriale;
  • Muzee, galerii și biblioteci;
  • Muzica, artele spectacolului și arte vizuale.

Astfel, am început să creăm conexiuni între profesioniști din domenii ale industriilor creative pentru a realiza proiecte interdisciplinare, dar mai ales pentru a contura și difuza în întreaga lume imagini ale Maramureșului și ale României.

Am creat câteva instrumente de comunicare pentru creativii care doresc să primească informații despre oportunități, colaborări, finanțări în domenii ale industriilor creative, dar și pentru a avea un spațiu virtual unde se pot prezenta proiecte creative sau oferte. Vă invităm să vă înscrieți în grupurile INDUSTRII CREATIVE IN MARAMUREȘ sau IN FOCUS CREATIVI, dar există și posibilitatea să vă abonați la NOUTĂȚI pe site-ul nostru sau pe www.rosfera.ro și pe paginile Facebook ale acestora (https://www.facebook.com/culoriunite/ sau https://www.facebook.com/rosfera.ro).

Susținerea industriilor creative – o soluție pentru bunăstarea unei regiuni

Industriile creative românești sunt un adevărat motor al economiei naționale și la nivel de regiuni, cu un impact consistent atât în ceea ce privește veniturile, dar și din punctul de vedere al imaginii pe care o formează României. Drept dovadă a impactului pe care creativii îl pot avea asupra dezvoltării unei localități stă orașul Cluj-Napoca, unde susținerea domeniului IT (dar și a altor domenii creative și culturale) a determinat un avânt al orașului, care a făcut ca nivelul de viață de aici să fie mult peste cel al majorității marilor așezări urbane din țară.

Creativii pot dobândi dăruind*

Unind creativii, îi interconectăm într-o rețea în care fiecare să contribuie cu ceea ce știe să facă cel mai bine și să completeze cu o idee, cu o soluție sau cu o realizare proiectele celorlalți. De exemplu, un creator de site-uri poate oferi realizarea unei pagini web pentru un artist sau pentru o instituție din domeniul industriilor creative, iar în schimb să primească un proiect grafic sau fotografii necesare pentru propriile proiecte.

De asemenea, comunitatea creativilor primește suport și consultanță din partea unor colaboratori ”necreativi”, dar necesari în activități creative pentru necesități de funcționare – contabilitate, sfaturi juridice, consultanță pentru aplicare la finanțări etc.

Persoane creative, instituții sau firme care activează în industriile creative ale unei regiuni sunt menționate, cu recomandările noastre la fiecare categorie. În funcție de participarea cretivilor implicați în proiect și de parteneri, vom susține creatorii selectați prin realizarea unei pagini de prezentare pe site-ul culoriunite.ro sau a unui site web dedicat activității proprii, a unor pagini pe una sau mai multe rețele sociale, prin soluții de comunicare online și offline, promovare sau consultanță în acest sens etc.

Produsele sau realizările creativilor sunt promovate și prin intermediul proiectului Rosfera, fiind în dezvoltare site-ul www.rosfera.ro și un magazin în centrul vechi al orașului Baia Mare.

__________________________

* Asociația Culori Unite și partenerii acesteia își rezervă dreptul de a selecta creativii participanți la acest proiect, în funcție de activitatea anterioară, dar și de contribuția cu care pot participa la dezvoltarea rețelei și a scopurilor proiectului (evaluarea implicării creativilor se va face anual și, în funcție de acest criteriu, se va continua susținerea fiecărui participant).

Lumea are ce vedea în Maramureș…

Iar scopul cel mai important al acestei uniri a creativilor din Maramureș este promovarea regiunii și a realizărilor creative din această bogată și frumoasă zonă și punerea creativilor în legătură cu profesioniști din țară și din întreaga lume. Acest scop de promovare a Maramureșului este, de asemenea, și activitatea principală a Asociației Culori Unite, care, prin intermediul taberelor internaționale de pictură ”Culori Unite în Maramureș”, adună de 9 ani încoace artiști cu renume din țări europene, care se inspiră din atmosfera locurilor și, prin creațiile lor, transmit în lume emoția regăsită aici.