Invitație la expoziția Taberei Culori Unite în Maramureș (editia a IX-a)

𝐶𝑒 𝑠𝑒 𝑝𝑖𝑐𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑝𝑡𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑑𝑒𝑎𝑙,
𝑖̂𝑛 𝑛𝑜𝑖𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑒, 𝑙𝑎 𝑒𝑥𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑎𝑖𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑔𝑒.

Nu, nu este un vechi proverb românesc, ci un (destul de) vechi obicei, inițiat în anul 2011, de către Radu Tărțan (colecționar de artă băimărean) și continuat (până în zilele noastre) de Asociația Culori Unite.
Potrivit acestui obicei, de 9 ani, în luna lui Răpciune, zeci de artiști, din zeci de țări europene, se întâlnesc în Maramureș, pe malul celui mai mare lac sărat din Ocna Șugatag, pentru a participa la Tabăra Internațională de Pictură „Culori Unite în Maramureș”.

La ediția din septembrie 2019 a taberei s-au adunat 20 de artiști din 8 țări. Ce au făcut aceștia pe parcursul celor 8 zile petrecute aici, în ce culori, în ce lumină și sub ce forme au văzut Maramureșul se poate afla în expoziția de pictură, care se va vernisa joi, 14 noiembrie 2019, începând cu ora 17:00, la Galeria de Artă U.A.P. Baia Mare, Bd.-ul București nr. 6.

Stefano Celia dă gust culorilor

La vernisaj va avea loc și un moment culinar organizat de Stefano Celia, director de imagine, fotograf și, de curând, concurent Chefi la cuțite.

Așadar, produse ale bucatariei ”del Belpaese” printre peisaje cu clăi de fân și biserici de lemn, joi, 14 noiembrie, ora 17:00, Galeria de Artă UAP.

𝗩𝗮̆ 𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮̆𝗺 𝗰𝘂 𝗱𝗿𝗮𝗴, 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘀̦𝗶 𝗻𝗲𝗮𝗼𝘀̦ 𝗱𝗲𝗼𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮̆!

𝗔𝗿𝘁𝗶𝘀̦𝘁𝗶: Stefano Celia (Italia), Rita Pranca (Letonia), Mariana Moraru (Republica Moldova), Marek Burdzy, Tadeusz Marszalek, Annya Siek, Tereza Siek (Polonia), Ioan Muntean, Adryan Prykop, Iza Tărțan, Rodica Balaj Tărțan (România), Angalosssy Sandor, Kuzma Boris, Chebykin Andry, Alina Modyrka, Nicoară Vlad, Selevitsky Iuriy, Pavlynskyn Volodymyr (Ucraina), Arany Sandor, Csak Laszlo, Madarossy Gyorgy Tamas (Ungaria)

𝗦𝗽𝗼𝗻𝘀𝗼𝗿𝗶:
Consiliul Județean Maramureș
4K Services
ATP Motors
Grup General ID
Drusal S.A.
GeoCadex
EuroTip
Orizont Sighetu-Marmației
RoCredit
Rosfera
Editura Saga

 

Culorile Maramureșului au fost expuse la lansarea camionului Truston

Evenimentul de lansare a camionului Truston, care a avut loc in 28 august 2019, la Baia Mare, a fost un bun prilej pentru o expozitie cu picturi care reflecta imagini din Maramures, vazute din perspectiva unor artisti participanti la tabere ”Culori Unite in Maramures”.

Colectivul grupului ATP a reusit sa atraga atentia asupra Maramuresului prin noul model de camion asamblat la Baia Mare, aceasta regiune fiind apreciata mai mult pentru frumusetea naturii si a traditiilor bine pastrate, insa si  industria se revigoreaza vizibil prin proiecte care se dezvolta in zona.

ATP Group a oferit oportunitatea ca unele lucrari ale artistilor participanti la taberele Culori Unite in Maramures sa poata fi admirate la importantul eveniment de lansare a noii marci ATP Trucks si a primului sau produs, camionul Truston.

ATP Motors, ca dealer autorizat Suzuki, sprijina editia a IX-a a Taberei internationale de pictura Culori Unite in Maramures. Prin ATP Motors, Suzuki SX4 S-CROSS a fost masina oficiala a Evenimentului.

Invitație la expoziția de fotografie LA MIA ROMANIA, a italianului Stefano Celia

Vernisajul expoziției: vineri, 14 decembrie 2018, ora 19, la Podul Viilor 9.
Expoziția va rămâne deschisă până la în 6 Ianuarie 2019.

La mia Romania – Maramureș Spirit este o călătorie în inima României, descoperind tradițiile, chipurile, frumusețile și adevărurile acestui minunat colț de lume. Parcursul călătoriei s-a născut din nevoia personală de cercetare a AUTENTICITĂȚII, de a da valoare tuturor gesturilor mici, care fac o ființă umană… mare.
De la un simplu zâmbet la o grimasă de durere, de la oboseală până la plăcerea de a împărtăși un apus, un peisaj, firul comun este iubirea, este sufletul, pasiunea pentru ceea ce faci.
Într-o lume în care s-a pierdut complet din vedere valoarea fraternității și a ospitalității, am redescoperit în această cultură sensul unui zâmbet care mi-a permis să mă ”opresc” și să mă bucur de acele mici simple gesturi care în viața cotidiană se uită, fiind mereu prea prinși în alergarea de a căuta ceva.
Nimic nu e imposibil și nu e niciodată prea târziu…

Mulțumesc, călătorie plăcută!
RACCONTI FOTOGRAFICI a cura di STEFANO CELIA
”La mia Romania” – Maramures Spirit é un viaggio nel cuore della Romania, delle sue tradizioni, dei suoi volti, delle sue bellezze e delle sue veritá. Questo percorso nasce dall’esigenza mia personale della ricerca dell’AUTENTICITÁ, di ridare valore a tutti i piccoli gesti che fanno grande un essere umano.
Dal semplice sorriso, ad una smorfia di dolore, dalla fatica al piacere di condividere un tramonto, un paesaggio. Il filo conduttore é l’amore , é l’anima, la passione per cio’ che fai.
In una societá in cui si é perso completamente di vista il valore della fratellanza e dell’accoglienza, ho riscoperto in questa cultura il significato di un sorriso che mi ha permesso di “fermarmi” e godermi quei piccolo gesti semplici che nella vita quotidiana si dimenticano, sempre troppo presi nel correre dietro la ricerca di qualcosa.
Nulla é impossibile e non é mai troppo tardi….

Grazie e buon viaggio.